Secretariaat: Ann Verhaeverbeke 0479 933 316 ann.verhaeverbeke@hotmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

Clubs tornooien Ranking Ranking+ Documenten BBSA Referees Coaching Jeugd NL
NL FR
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

nieuws

Kandidatuur BK 2024 Lees meer
WIJZIGINGEN NR SENIORS 50+ Lees meer
Wedstrijdformulieren Lees meer
Geplaatst op 06/03/2022

Toekenning gemiddelde punten

In de rankingtabellen Belgium ranking werden de gemiddelde punten toegekend aan spelers, die wegens deelname aan internationale wedstrijden, niet konden deelnemen aan de Belgium rankingtornooien.

Topspelers, die afgevaardigd worden, naar internationale tornooien en op dat ogenblik niet kunnen deelnemen aan de Belgium Ranking of andere nationale tornooien, kunnen dan hun ranking niet verdedigen en krijgen (mits zij het inschrijvingsgeld betalen) hun gemiddelde punten toch toegekend.

Dit was in het verleden ook al zo, maar was nu uit het reglement verdwenen.

Sommige van die topspelers (in 2021 waren dat Ben Mertens en Julien Leclercq) nemen echter ook de kans aan om, via bv de Q-tour van WST, toegang te krijgen tot het professionele snookercircuit.

De nieuwe maatregel in het reglement geeft ook aan die spelers hun gemiddelde punten. De federatie wil inderdaad deze topspelers beschermen. Als zij de kans grijpen om een profstatuut na te streven maar daardoor niet kunnen deelnemen aan de nationale tornooien, dan wil de federatie hen beschermen door hun kansen op nationaal vlak te vrijwaren. En dit gebeurt dan door ook hen de gemiddelde punten toe te kennen.

Eenzelfde regeling geldt ook voor de tornooien van IBSF. Daarvoor krijgt de federatie wel een uitnodiging maar we vaardigen geen spelers officieel af op basis van de ranking. Een speler die zijn kans wil wagen op dat wereldkampioenschap kan gaan. En ook hier geldt de bescherming door het toekennen van de gemiddelde punten.

Opmerking: deze regeling geldt voor maximaal 2 tornooien per seizoen.

Meer nieuws van BBSA Belgium

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.