Secretariaat: Georges Lefevre 0479 84 09 57 georges.lefevre@gmail.com
Inloggen

Gevonden!

In de komende weken zullen overal op de site zulke vraagtekens te zien zijn
Klik er gerust op om meer info en/of tips te krijgen over de werking van deze website.
Vergeet niet, suggesties zijn welkom !

Clubs tornooien Ranking Ranking+ Documenten BBSA Referees Coaching Jeugd NL
NL FR
Secretariaat
Georges Lefevre
+32 479 84 09 57
georges.lefevre@gmail.com

nieuws

BK DUBBEL EN KLEDIJVOORSCHRIFTEN Lees meer
Speeldata Belgisch Kampioenschap snooker 2024 Lees meer
Geplaatst op 12/04/2024

Snooker initiatie Ferm Sinaai

Snooker initiatie FERM DAMES in de Pomerans Lochristi. 

Deze keer zijn er 6 dames die voor de eerste keer kennis maken met het snookerspel.

Eerst een uitleg over de reglementen en het materiaal die bij een snookertafel horen. Dan volgt de uitleg van hoe een degelijke brug, grip, stance hoort te zijn en we zijn vertrokken voor de eerste stoten. Blauw moest gepot worden naar de midden pocket en dat bleek al gauw niet zo makkelijk te gaan. Na een tijdje werden de eerste ballen gepot.

Opnieuw een uitleg en een test met De BALLS de ultieme trainings tool die ook door veel professionals gebruikt worden. Hier werd duidelijk dat het raken van wit op de juiste plaats en het mikken op de objectball van groot belang was. Toch slaagden verschillende dames erin de lichte witte bal in de midden pocket te doen verdwijnen. Toen de afstand groter werd naar de hoekpocket lukte dit niet meer. 

Een kleine uitleg over hoe een bal onder hoek te spelen en we waren vertrokken om de eerste frames te spelen. Hoe moeilijk de dames het spel ook vonden was er een grote amusements factor en werd er veel gelachen en leute gemaakt. 1 dame vond de rest een kruis hulpstuk heel interessant en besloot dan om bijna iedere stoot daarmee te spelen. Zij was naaister en vond dat de gewone stance gevaarlijk was om de broek te scheuren en zij dan teveel werk zou hebben om al die broeken te herstellen. Weeral veel gelach alom. De frames vorderden aardig en het niveau was altijd maar aan het verbeteren.

Dan de ultieme challenge moest er door 1 van de dames een 4 ball plant trickshot gemaakt worden om de zwarte bal in de pocket te doen verdwijnen. Er stond een traktatie van de coach Edwin Depoorter op het spel als dit zou lukken. Wonderwel slaagde zij erin om de zwarte bal te potten en de avond liep op zijn einde. 

Wanneer de vraag gesteld werd indien de dames nog zouden snookeren in de toekomst werd volmondig ja geantwoord. Dat is werkelijk het doel van deze opzet, meer mensen laten kennis maken met ons snookerspel. Dit was een avond vol gelach en plezier rond een snookertafel, super!

Bedankt aan alle deelnemers en de uitbating de pomerans om dit mogelijk te maken.

De volgende initiatie gaat door wederom in de Pomerans op 18 April, 19.30 u.

https://www.facebook.com/share/p/aSQittgZYwnUXfeJ/

Mvg, Coach Edwin Depoorter

Meer nieuws van BBSA Belgium

Powered by

Webdstrijdblad ontbreekt bij deze wedstrijd.